Filtry

Cena

0,00 zł - 236 065,00 zł

Producent

Średnica (mm)

od 
do 

Szerokość (mm)

od 
do 

Głębokość (mm)

od 
do 

Wysokość (mm)

od 
do 

Pokaż/ukryj więcej opcji

Temperatura min. (°C)

od 
do 

Temperatura max. (°C)

od 
do 

Rozmiar GN

Moc (kW)

0 - 73

Napięcie (V)

Materiał wykonania

Klimatyzatory

Pobierz ofertę w PDF

Kuchnia

Aktywne filtry

Wyposażenie kuchni gastronomicznej

Urządzenia do tego pomieszczenia powinny zostać wybrane z oferty renomowanych producentów – to gwarancja jakości i niezawodności, a także przeznaczenia do bezpośredniego kontaktu z żywnością. Tego rodzaju produkty mamy w swoim asortymencie. Urządzenia gastronomiczne pozwolą nie tylko na sprawne i higieniczne przechowywanie i przyrządzanie potraw w restauracji, ale również w plenerze.

Czytaj więcej

Wyposażenie lokalu gastronomicznego – meble i sprzęty

Wyposażenie kuchni w gastronomii to zdecydowanie największy wydatek, jaki należy ponieść, gdy planuje się prowadzenie restauracji, cateringu lub kuchni polowej. Meble kuchenne do gastronomii powinny być wykonane ze stali nierdzewnej z uwagi na jej wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne oraz odporność na częste zmywanie i dezynfekcję. Szafy, wózki bankietowe, stoły, półki magazynowe – tego rodzaju wyposażenie gastronomiczne kuchni jest powszechnie akceptowane przez organy nadzoru sanitarno-epidemiologicznego, a oferowane u nas produkty z tej kategorii mają stosowne dokumenty potwierdzające możliwość wykorzystania ich do kontaktu z żywnością w żywieniu zbiorowym. Podobne poświadczenia mają również sprzęty, które można zakupić w naszym sklepie. Ich zadaniem jest szybkie i sprawne przygotowywanie dużych ilości jedzenia oraz przechowywanie go w higienicznych, bezpiecznych warunkach.

Gastronomia wyposażenie kuchni – co jest niezbędne w restauracji?

Prowadząc restaurację, warto zadbać o odpowiednie, profesjonalne wyposażenie lokalu gastronomicznego. Przedstawicieli różnych marek, znanych i cenionych w branży, znaleźć można w naszym sklepie. Sprzęt do kuchni gastronomicznej niezbędny do prawidłowego funkcjonowania lokalu to przede wszystkim lodówki oraz zamrażarki o odpowiednio dużej pojemności. Konieczne jest także posiadanie pieca o specjalnych parametrach, kuchni gazowej, a także gastronomicznej patelni. W wielu restauracjach, gdzie serwowane są produkty smażone w głębokim oleju, niezbędna będzie również frytownica, a tam, gdzie podaje się dania grillowane – odpowiedni grill. Opiekacze do kanapek, rożen do drobiu – to dodatkowe urządzenia, które bardzo usprawniają pracę w restauracyjnej kuchni i umożliwiają przygotowanie oryginalnych potraw.

Wyposażenie kuchni w gastronomii – jakie urządzenia mogą się przydać?

Dla osób, których pasją jest gastronomia, wyposażenie kuchni może być kluczowe, aby ich praca była jak najbardziej staranna i mogła posuwać się do przodu. Profesjonalna szatkownica do warzyw jest niezastąpiona, aby błyskawicznie przygotować duże ilości surówek, podobnie jak kotleciarka lub maszynka do mielenia mięsa, aby goście mogli delektować się idealnej konsystencji kotletami. Krajalnica do wędlin czy serów to z kolei urządzenie, dzięki któremu można przygotować perfekcyjny bufet śniadaniowy. Sprzęt do kuchni gastronomicznej wysokiej jakości będzie służył długie lata, redukując do minimum czas i energię potrzebne do przygotowywania dużych ilości półproduktów, w których przyrządzane są dania w restauracji.

Termoizolacja – niezbędna w cateringu

Wyposażenie kuchni gastronomicznej to również akcesoria niezbędne do pracy poza lokalem. Są szczególnie doceniane, gdy restauracja zajmuje się również przygotowywaniem cateringu na imprezy okolicznościowe. Przenośne lodówki oraz termosy przeznaczone do różnego rodzaju produktów pozwalają przez wiele godzin utrzymać odpowiednią temperaturę przyrządzonych w lokalu produktów, zanim dostarczy się je bezpośrednio do miejsca, w którym mają zostać skonsumowane. Jako że świeżość to kluczowe zagadnienie w funkcjonowaniu każdego lokalu gastronomicznego, warto zaopatrzyć się w specjalne pojemniki utrzymujące temperaturę (niską lub wysoką) przez długi czas.

Przechowywanie produktów – wyposażenie które warto mieć

Wyposażenie lokalu gastronomicznego powinno obejmować również specjalne pojemniki, w których można przechowywać produkty sypkie, takie jak mąka czy cukier bez oryginalnych opakowań. Pojemniki na kółkach wyposażone w łopatkę doskonale się do tego nadają – ich używanie minimalizuje straty związane z nieprawidłowym przechowywaniem produktów spożywczych na półkach w papierowych lub plastikowych torbach. Wózki bankietowe oraz pojemniki i tace do nich to z kolei wyposażenie gastronomiczne kuchni, które świetnie sprawdza się przy okazji wszelkich przyjęć oraz transportowania gotowych dań na niewielkie odległości w obrębie jednego budynku. Nie tylko meble kuchenne do gastronomii – również i inne przenośne akcesoria są bardzo istotne, gdy chce się przechowywać jedzenie we właściwych warunkach, dla zapewnienia im bezpieczeństwa mikrobiologicznego.

Świeżość jako priorytet – jak o nią zadbać?

Firmy, którym dedykujemy nasz sprzęt do kuchni gastronomicznej najlepszych marek, to nie tylko restauracje. To także foodtrucki, w których mogą być używane niektóre sprzęty o mniejszych gabarytach, miejsca żywienia zbiorowego, takie jak stołówki, szpitale czy sanatoria, oraz oczywiście hotele i firmy cateringowe. W każdym z tych miejsc zachodzi potrzeba racjonalnego przechowywania produktów w warunkach ścisłej higieny. Stąd też niezbędne jest wyposażenie kuchni pozwalające na to, by trzymać jedzenie w odpowiednich warunkach – lodówki, zamrażarki czy specjalne pojemniki. To jednak nie wszystko. Wiele delikatnych potraw wymaga zabezpieczenia, czyli izolacji od zewnętrznych zapachów dobiegających na przykład z potraw trzymanych w tej samej lodówce. Oprócz tego niektóre produkty szybko wysychają i tracą świeżość. Gotowe wędliny lub sery w plastrach, potrawy z ryb, gotowane mięso i wiele innych – wymagają przechowywania bez dostępu do tlenu. Dlatego oferujemy w wyposażeniu kuchni gastronomicznej również profesjonalne zgrzewarki próżniowe. To urządzenia, które pozwalają zakleić szczelnie folią tacę z produktem, a następnie wysysają pozostałe na niej powietrze. Dzięki temu potrawy przechowywane w ten sposób dłużej pozostają świeże. To świetne rozwiązanie dla cateringu dietetycznego, który przygotowuje jedzenie wiele godzin przed jego podaniem, ale również dla sklepów czy miejsc, w których gotowe jedzenie trzyma się w lodówce dłuższy czas, zanim zostanie podane. Przede wszystkim jednak dedykujemy takie urządzenia firmom, które przygotowują potrawy przeznaczone do dalszej odsprzedaży poza miejscem ich wytworzenia.

Zapraszamy do zapoznania się z asortymentem naszego sklepu – wśród licznych produktów z pewnością uda się skompletować pełne, perfekcyjne wyposażenie do kuchni gastronomicznej.