Filtry

Cena

10,00 zł - 112 465,00 zł

Producent

Średnica (mm)

od 
do 

Szerokość (mm)

od 
do 

Głębokość (mm)

od 
do 

Wysokość (mm)

od 
do 

Pokaż/ukryj więcej opcji

Temperatura min. (°C)

od 
do 

Temperatura max. (°C)

od 
do 

Rozmiar GN

Moc (kW)

0 - 36

Napięcie (V)

Materiał wykonania

Klimatyzatory

Pobierz ofertę w PDF

Grille gastronomiczne

Aktywne filtry

Płyta grillowa gastronomiczna

Szybki proces nagrzewania, specjalna szufladka przeznaczona na ociekający tłuszcz, obudowa wykonana ze stali nierdzewnej, a często także kilka stref grzewczych - to cechy wyróżniające urządzenie, jakim jest płyta grillowa. Funkcjonalny sprzęt umożliwia przygotowanie potraw z obniżoną zawartością tłuszczu. Na jednej płycie może jednocześnie smażyć się kilka typów dań: mięsa, ryby, owoce, warzywa oraz pieczywo. Użytkownicy płyt grillowych cieszą się pysznymi potrawami przez cały rok. Płyty grillowe występują jako płyty grzewcze elektryczne i gazowe. W przypadku tych drugich, należy pamiętać o dostarczeniu bezpiecznego i szczelnego źródła gazu, a także o podłączeniu sprzętu przez osoby z uprawnieniami. Ciekawą opcję stanowi ponadto płyta grillowa do zabudowy, umożliwiająca przygotowywanie pysznych dań w domowym zaciszu. Warto dodać, że płyta grzewcza może być użytkowana bardzo często, idealnie sprawdza się w działalności gastronomicznej.

Grille gastronomiczne

W przypadku urządzeń tego rodzaju również do wyboru jest kilka opcji, m.in.: gastronomiczne grille gazowe, elektryczne, a także grille na węgiel drzewny. Niektóre modele (w zależności od zestawu) wyposażone są w obudowę wykonaną ze stali chromowej, zdejmowaną jednostkę grzewczą ułatwiającą czyszczenie, emaliowaną patelnię z rączkami, stalowy ruszt oraz pojemnik na tłuszcz. Urządzenia na węgiel drzewny wytworzone są ze stali chromowej i posiadają odczepiane nogi ze stali nierdzewnej, a także dwa lub trzy ruszty. Warto pamiętać, że aby grillowanie było zdrowe, konieczne jest zastosowanie drewna z drzew liściastych. Ciekawym produktem jest również tzw. grill lawowy, na którym grillowanie potraw odbywa się z wykorzystaniem kamieni wulkanicznych, znajdujących się na specjalnie przygotowanej siatce między palnikami gazowymi a rusztem. Taka obróbka termiczna umożliwia uzyskanie charakterystycznego smaku barbecue.