Zamów bezpłatny katalog

lub pobierz w formie pdf

Sous vide

Aktywne filtry

Urządzenie do gotowania sous vide

Cyrkulator to niewielkie urządzenie do sous vide, które można przyczepić praktycznie do każdego garnka. Natomiast „wanienka” nie tylko przypomina wyglądem multicooker, ale też posiada pojemną komorę do wypełnienia wodą. W większości przypadków sprzęt gastronomiczny tego typu posiada elektroniczną regulację temperatury, wyświetlacz LED i 24-godzinny zegar, który znacznie ułatwia gotowanie. Pełen asortyment produktów znajduje się na naszej stronie internetowej!

Gotowanie sous vide

Sprzęt AGD typu cyrkulator czy „wanienka” do sous vide umożliwia podgrzewanie jedzenia do temperatury maksymalnie 60 stopni Celsjusza. Przygotowanie produktów w szczelnie zamkniętych woreczkach i umieszczanie ich w gorącej kąpieli określane jest mianem sous vide. Urządzenia do gotowania próżniowego posiadają szczelnie zamykaną komorę, dzięki której czas przygotowywania posiłku skraca się do minimum, a potrawy stają się o wiele delikatniejsze niż podczas smażenia. Gotowe danie zachowuje w pełni naturalny smak, jak również wartości odżywcze.