Prasa do pizzy SP 40 | system prasowania na zimno | śr. 400 mm
  • Prasa do pizzy SP 40 | system prasowania na zimno | śr. 400 mm
  • Prasa do pizzy SP 40 | system prasowania na zimno | śr. 400 mm
  • Prasa do pizzy SP 40 | system prasowania na zimno | śr. 400 mm
  • Prasa do pizzy SP 40 | system prasowania na zimno | śr. 400 mm
  • Prasa do pizzy SP 40 | system prasowania na zimno | śr. 400 mm

Prasa do pizzy SP 40 | system prasowania na zimno | śr. 400 mm

Indeks:
SP 40
Marka:
Resto Quality

24 324,48 zł Brutto

19 776,00 zł netto

24 720,00 zł netto Zniżka 20%

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją: 30 405,60 zł

Szczegółowe informacje

Dane techniczne

{0}:

Opis produktu

Opis:

  • Prasa do pizzy włoskiej produkcji, przeznaczona do obróbki wyrośniętego ciasta na pizzę
  • Urządzenia pozwala na uzyskanie podkładu na pizzę o średnicy 400 mm
  • Opatentowany system zimnego prasowania nie wpływa na konsystencję ciasta oraz jego strukturę
  • Urządzenie posiada opatentowany system wałkowania za pomocą rolek znajdujących się w obrębie górnej płyty prasującej, które dają efekt ręcznego zagniatania ciasta, jakby robiły to ręce eksperta
  • Grubość ciasta można precyzyjnie regulować w 15-stopniowej skali, która jest zależna od plastyczności i miękkości ciasta
  • Dolna płyta prasująca jest podnoszona manualnie za pomocą dźwigni
  • Automatyczny start/stop
  • Obudowa wykonana ze stali malowanej proszkowo
  • Tarcze prasujące zabezpieczone są wełnianym filcem
  • Niskie zużycie energii
  • Płyty prasujące można w łatwy sposób zdemontować i wyczyścić po skończonej pracy
  • Urządzenie może pracować w temperaturze od 5 do 40°C, o wilgotności powietrza nie przekraczającej 90%
  • Obręcz do osobnego zakupu daje możliwość uzyskania pizzy z rantem - dopłata 1 200 zł netto
  • W przypadku prasowania ciasta o średnicy 400 mm nie ma możliwości uzyskania wysokich brzegów
  • Możliwość dokupienia podstawy - dopłata 3 680 zł netto

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary [mm]: 570x720x770
  • Maksymalna średnica ciasta [mm]: 400
  • Wydajność [szt./h]: 200-250
  • Dopuszczalna gramatura ciasta [g]: 100-700
  • Moc [kW]: 0,55
  • Zasilanie [V]: 230
  • Waga [kg]: 105