Nóż Santoku do siekania i rozdrabniania, linia Century, 130 mm
Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją: 226,22 zł
Szczegółowe informacje
Dane techniczne
Opis produktu
- zaprojektowane do intensywnego użytkowania
- podlegają obróbce utwardzania oraz wymrażania, co przekłada się na wydłużenie żywotności oraz zwiększenie elastyczności stali
- anatomiczny i ergonomiczny uchwyt
- noże kute z jednej części stali chromowo-molibdenowej
- rękojeść z poliwęglanu wzmocnionego włóknem szklanym
- certyfikowany przez NSF
- 25 lat gwarancji producenta
- można myć w zmywarce
Nóż santoku jest najbardziej wszechstronnym, zbliżonym do europejskiego noża szefa kuchni. Znany również pod określeniem „ Trzy cnoty (zalety)” co w tym przypadku oznacza zastosowanie noża do krojenia w plastry, rozdrabniania oraz siekania ryb, mięsa oraz warzyw. Żłobione ostrze zapobiega przywieraniu miękkich produktów do noża.