Piec konwekcyjno-parowy 10xGN1/1 LVET101

Piec konwekcyjno-parowy 10xGN1/1 LVET101

Indeks:
LVET101
Marka:
Resto Quality

53 303,28 zł Brutto

43 336,00 zł netto

54 170,00 zł netto Zniżka 20%

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją: 66 629,10 zł

Szczegółowe informacje

Dane techniczne

{0}:

Opis produktu

Budowa:
- Idealnie gładka, szczelna komora
- Drzwi z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło zmniejszają emisję ciepła w stronę operatora i podnoszą wydajność urządzenia
- Składana szyba wewnętrzna umożliwiająca łatwe czyszczenie
- Regulowany zawias zapewniający optymalne uszczelnienie
- Zdejmowany deflektor, ułatwiający dostęp do komory wentylatora i jej czyszczenie

Tryby gotowania:
- System gotowania interaktywnego ICS (Interactive Cooking System) to automatyczny system gotowania obejmujący przepisy kuchni europejskiej i azjatyckiej, ich historię, składniki, sposób przygotowania, program gotowania automatycznego i prezentację potraw na talerzu
- Gotowanie ręczne w trzech trybach: tryb konwekcyjny w zakresie od 30°C do 300°C, tryb parowy w zakresie od 30°C do 130°C, tryb konwekcyjno-parowy w zakresie od 30°C do 300°C

Tryby programowane: 
- możliwość programowania i zapisywania metod pieczenia w sekwencji automatycznej (maksymalnie 15 cykli), nadanie nazw przepisom, przypisanie zdjęcia i dodanie informacji

Wyposażenie:
- 7-calowy kolorowy ekran dotykowy (LCD - TFT) o wysokiej rozdzielczości
- Wyświetlacz, który można skonfigurować w zależności od potrzeb użytkownika, zapisując najczęściej używane programy jako pierwsze
- Automatyczne gotowanie po naciśnięciu jednego przycisku (ICS)
- Organizacja przepisów w folderach z opcją podglądu i nadania każdemu folderowi własnej nazwy 
- Inteligentne rozpoznawanie przepisów w folderach wielopoziomowych
- Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją wyboru i zatwierdzania opcji
- wytwarzanie pary przez natrysk
- 2 ruszty ze stali nierdzewnej GN 1/1, automatyczny system myjący, wielopunktowa sonda temperatury, złącze USB

Sterowanie:
- Autodiagnostyka przed rozpoczęciem użytkowania urządzenia, opisowe i dźwiękowe sygnalizowanie nieprawidłowego działania
- System mycia automatycznego
- Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca na równomierne opiekanie
- Automatyczne, równoległe sterowanie temperaturą w komorze i wnętrzu potrawy, system DELTA T
- Możliwość zaprogramowania gotowania z opóźnieniem
- Sterowanie temperaturą wewnątrz produktu za pomocą sondy czteropunktowej
- Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, wgrywania/pobierania programów pieczenia
- ECOSPEED
- dzięki rozpoznaniu ilości i rodzaju przygotowywanego produktu, urządzenie optymalizuje pobór energii, steruje nim i utrzymuje odpowiednią temperaturę pieczenia, nie dopuszczając do zmian
- ECOVAPOR
- system umożliwia znaczące zmniejszenie zużycia wody i energii dzięki funkcji automatycznego sterowania nasyceniem pary w komorze pieczenia
- TURBOVAPOR
- dzięki temu systemowi urządzenie automatycznie wytwarza idealną ilość pary pozwalającą na ugotowanie produktów takich jak: makaron jajeczny albo szparagi, liście rzepy i burak liściowy, które są bardzo włóknistymi warzywami
- GREEN FINE TUNING
- nowy system modulacji palnika i wydajny wymiennik ograniczające utratę mocy i zmniejszające szkodliwe emisje (do pieców gazowych)

- pojemność: 10x GN 1/1

- odległość między prowadnicami: 70 mm

- wymiar: 930x825x1040

- zasilanie: 400V / 16kW

Opcjonalnie:

- długa wielopunktowa sonda temperatury do dużych kawałków mięsa

- sonda igłowa do sous vide

- filtr tłuszczowy

- okap z kondensatorem pary

- zewnętrzny prysznic