Piec piekarniczo - cukierniczy Nano Scroll Bakery 6 x 600 x 400 sterowany manualnie

Piec piekarniczo - cukierniczy Nano Scroll Bakery 6 x 600 x 400 sterowany manualnie

Indeks:
219300
Marka:
Grafen
Zapytaj o cenę

Zapytaj o cenę produktu

Piec piekarniczo - cukierniczy Nano Scroll Bakery 6 x 600 x 400 sterowany manualnie

Piec piekarniczo - cukierniczy Nano Scroll Bakery 6 x 600 x 400 sterowany manualnie


Prosimy wypełnić poniższe pola, obsługa sklepu skontaktuje się z Tobą najszybciej jak to możliwe.

*

* Pola wymagane

Anulu lub 

Szczegółowe informacje

Dane techniczne

{0}:

Opis produktu

-odległość miedzy prowadnicami- 80 mm

-wymiary zewnętrzne- 937x821x(H)875 mm

-ilość wentylatorów z autorewersem- 2

-moc/napięcie- 10,5 kW/400 V

-waga- 114 kg

 

PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA W PIECACH NANO SCROLL

BAKERY:

-Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C

Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych

-Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C

Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mies i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek

-Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C

Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich

 

FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:

-Ustawienie czasu

Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub prace trybie NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej

-Bezpośrednie wytwarzanie pary

Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.

Proces ten sterowany jest elektronicznie i posiada 10-cio stopniową regulację zaparowania

-Wentylatory z auto-rewersem

Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodną temperaturę w całej komorze pieca

-NANO Technology

Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierająca nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby

 

POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:

– Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie

temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany

– Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii

elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni

– Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie

halogenowe ułatwiają obserwacje procesów zachodzących w piecu

– Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie

– Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi

– Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary,

szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze

– Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia

czyszczenie pieca

– Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304

– Drzwi z zawiasem po lewej

– Podłączenie do sieci wodnej: 3” gwint zewnętrzny, maksymalna

temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona,