Piec konwekcyjno - parowy Nano Drive10 x GN 2/1 lub 20 GN 1/1 sterowany elektronicznie,systemem m...

Piec konwekcyjno - parowy Nano Drive10 x GN 2/1 sterowany elektronicznie

Indeks:
219058
Marka:
Grafen
Zapytaj o cenę

Zapytaj o cenę produktu

Piec konwekcyjno - parowy Nano Drive10 x GN 2/1 sterowany elektronicznie

Piec konwekcyjno - parowy Nano Drive10 x GN 2/1 sterowany elektronicznie


Prosimy wypełnić poniższe pola, obsługa sklepu skontaktuje się z Tobą najszybciej jak to możliwe.

*

* Pola wymagane

Anulu lub 

Szczegółowe informacje

Dane techniczne

{0}:

Opis produktu

-odległość miedzy prowadnicami- 85 mm

-wymiary zewnętrzne- 980x878x(H)1274 mm

-ilość wentylatorów z autorewersem- 3

-moc/napięcie- 20,6 kW/400 V

-waga- 155 kg


STR 350 351

PODSTAWOWE METODY PIECZENIA W PIECACH NANO DRIVE:

-Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C

Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych

-Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C

Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mies, ale także

do wypieku chleba, gdzie podanie na początku wilgotnego powietrza

zagwarantuje chrupiącą skórkę

-Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C

Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich

-Gotowanie z użyciem sondy

Sonda służy do precyzyjnego kontrolowania temperatury wewnątrz

potrawy podczas procesu gotowania. Jest automatycznie zatrzymywana po osiągnięciu wymaganego stopnia gotowania

-Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T

Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą.

Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. 

Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy przez cały cykl gotowania/pieczenia


FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO DRIVE:

-Automatic Cooling

System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury w komorze,

w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej

temperatury niż panująca w komorze

-Możliwość zapisania 90 programów, po 4 kroki każdy

Wystarczy wybrać jeden z 90 programów i wcisnąć START

Piec sam rozpocznie pracę, precyzyjnie utrzymując wcześniej

zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura

wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu

-Ustawienie czasu z dokładnością do 1 minuty

Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut 

pozwala na gotowanie w trybie nocnym. 

Piec samoczynnie kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu

jak i poszczególnych kroków gotowania

-Gotowanie nocne

Funkcja szczególnie przydatna do przyrządzania potraw wymagających

długiej obróbki termicznej. Piec samodzielnie kontroluje

wyznaczone parametry, nie wymagając monitorowania ze strony obsługi.

Można ustawić go np. na nocne gotowanie w stałej niskiej

temperaturze co zapewni doskonałe dojrzewanie mięsa przy

minimalnej utracie wagi i niskim zużyciu energii

-Automatycznie otwierany kominek

System pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze pieca. 

Otwiera kominek przy gotowaniu wymagającym gorącego i suchego powietrza. 

Zamyka gdy chcemy gotować np. warzywa na parze. 

Dzięki temu można uzyskać wymaganą soczystość lub chrupkość potraw

-Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers

Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym

rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu. Zapewnia

dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną

temperaturę w całej komorze

-NANO Technology

Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą

nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy

i grzyby

-Automatyczny system myjący

Gwarantuje, że piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to długie lata bezawaryjnej pracy


POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO DRIVE:

– Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody

na grzałki. Natrysk sterowany elektronicznie z 10-cio

stopniowa regulacja zaparowania co 10%

– Funkcja PRE-HEATING – rozgrzewająca komorę

pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu

przygotowania pieca na przyjęcie potrawy

– Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie innej sondy

– Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. 

Łatwa do samodzielnej wymiany

– Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej

– Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie

LED ułatwiające obserwacje procesów zachodzących w piecu

– Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie

– Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi

– Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej

pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze

– Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca

– Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304

– Drzwi z zawiasem po lewej

– Podłączenie do sieci wodnej: 3” gwint zewnętrzny,

maksymalna temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary),

wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5°f