Piec konwekcyjno - parowy Nano Scroll 20 x GN 2/1 lub 40 GN 1/1 sterowany manualnie
Szczegółowe informacje
Dane techniczne
Opis produktu
-odległość miedzy prowadnicami- 67 mm
-wymiary zewnętrzne- 1091x1183x(H)1900 mm
-ilość wentylatorów z autorewersem- 4
-moc/napięcie- 43,5 kW/400 V
-waga- 322 kg
PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA W PIECACH NANO SCROLL:
-Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C
Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
-Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mies i ryb,
jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę
chleba i bułek
-Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
-Ustawienie czasu
Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub prace trybie
NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej
-Bezpośrednie wytwarzanie pary
Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.
Proces ten sterowany jest elektronicznie i posiada 10-cio stopniowa
regulacje zaparowania
- Wentylatory z auto-rewersem
Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora,
gwarantuje jednorodna temperaturę w całej komorze pieca
-NANO Technology
Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierająca
nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy
i grzyby
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
– Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie
temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
– Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii
elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
– Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie
halogenowe ułatwiają obserwacje procesów zachodzących w piecu
– Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
– Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
– Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary,
szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
– Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia
czyszczenie pieca
– Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
– Drzwi z zawiasem po lewej
– Podłączenie do sieci wodnej: 3” gwint zewnętrzny, maksymalna
temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5°f