Piec piekarniczo - cukierniczy Nano Drive Bakery 16 x 600 x 400 sterowany elektronicznie, systeme...

Piec piekarniczo - cukierniczy Nano Drive Bakery 16 x 600 x 400 sterowany elektronicznie, systeme...

Indeks:
219256
Marka:
Grafen
Zapytaj o cenę

Zapytaj o cenę produktu

Piec piekarniczo - cukierniczy Nano Drive Bakery 16 x 600 x 400 sterowany elektronicznie, systeme...

Piec piekarniczo - cukierniczy Nano Drive Bakery 16 x 600 x 400 sterowany elektronicznie, systeme...


Prosimy wypełnić poniższe pola, obsługa sklepu skontaktuje się z Tobą najszybciej jak to możliwe.

*

* Pola wymagane

Anulu lub 

Szczegółowe informacje

Dane techniczne

{0}:

Opis produktu

-odległość miedzy prowadnicami- 80 mm

-wymiary zewnętrzne- 1091x938x(H)1900 mm

-ilość wentylatorów z autorewersem- 4

-moc/napięcie- 28,5 kW/400 V

-waga- 310 kg


PODSTAWOWE METODY PIECZENIA W PIECACH NANO DRIVE

BAKERY:

-Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C

Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych

-Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C

Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mies i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek

-Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C

Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich

-Gotowanie z użyciem sondy

Sonda służy do precyzyjnego kontrolowania temperatury wewnątrz potrawy podczas procesu gotowania.

Jest automatycznie zatrzymywana po osiągnięciu wymaganego stopnia gotowania

-Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T

Jest to udoskonalona metoda gotowania z sonda. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka.

Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy przez cały cykl gotowania/pieczenia


FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO DRIVE BAKERY:

-Automatic Cooling

System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy,

wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze

-Możliwość zapisania 90 programów, po 4 kroki każdy

Wystarczy wybrać jeden z 90 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane

parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu

Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut pozwala na gotowanie w trybie nocnym. Piec samoczynnie kontroluje

zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych kroków gotowania

-Gotowanie nocne

Funkcja szczególnie przydatna do przyrządzania potraw wymagających długiej obróbki termicznej. Piec samodzielnie kontroluje

wyznaczone parametry, nie wymagając monitorowania ze strony obsługi. Można ustawić go np. na nocne gotowanie w stałej niskiej

temperaturze co zapewni doskonałe dojrzewanie mięsa przy minimalnej utracie wagi i niskim zużyciu energii

-Automatycznie otwierany kominek

System pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze

pieca. Otwiera kominek przy gotowaniu wymagającym gorącego

i suchego powietrza. Zamyka gdy chcemy gotować np. warzywa

na parze. Dzięki temu można uzyskać wymagana soczystość

lub chrupkość potraw

-Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers

Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu.

Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodna temperaturę w całej komorze

-NANO Technology

Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby

-Automatyczny system myjący

Gwarantuje, ze piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to długie lata

bezawaryjnej pracy. Do wyboru są 3 programy mycia dostosowane do

stopnia zabrudzenia komory pieca


POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO DRIVE BAKERY:

– Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.

Natrysk sterowany elektronicznie z 10-cio stopniowa regulacja zaparowania co 10%

– Funkcja PRE-HEATING – rozgrzewająca komorę pieca o +30°C

więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy

– Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie innej sondy

– Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany

– Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej

– Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwacje procesów zachodzących w piecu

– Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie

– Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi

– Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze

– Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca

– Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304

– Drzwi z zawiasem po lewej

– Podłączenie do sieci wodnej: 3” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary),

wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5°f