Filtry

Cena

20,00 zł - 153 300,00 zł

Producent

Średnica (mm)

od 
do 

Szerokość (mm)

od 
do 

Głębokość (mm)

od 
do 

Wysokość (mm)

od 
do 

Pokaż/ukryj więcej opcji

Temperatura min. (°C)

od 
do 

Temperatura max. (°C)

od 
do 

Rozmiar GN

Moc (kW)

0 - 8

Napięcie (V)

Materiał wykonania

Zamów bezpłatny katalog

lub pobierz w formie pdf

Chłodnictwo

Aktywne filtry

Chłodnictwo dla gastronomii jest podstawą funkcjonowania

Każda potrawa jest smaczna tylko wtedy, gdy jest całkowicie świeża. Z uwagi na to, że chłód to najlepszy sposób na zachowanie odpowiednich walorów smakowych i jakościowych większości gotowych potraw i półproduktów, komory chłodnicze o różnych rozmiarach i przeznaczeniu powinny stać na wyposażeniu każdej kuchni. Jakie mamy w ofercie?

Czytaj więcej

Komory chłodnicze i mroźnicze

Komora chłodnicza to najlepsze rozwiązanie, gdy zachodzi potrzeba przechowywania produktów, które niespecjalnie nadają się do zamrożenia, a które spożyje się w ciągu kilku dni od zakupu. Doskonale sprawdza się również w sytuacji przechowywania dań gotowych, oczywiście uprzednio zabezpieczonych przed dostępem powietrza w odpowiedni sposób. Z kolei komora mroźnicza to po prostu zamrażarka, która pozwala na głębokie mrożenie produktów, które wymagają dłuższego przechowywania – od kilku tygodni do nawet kilku miesięcy, a które należą do delikatnych, szybko się psujących. Komory mroźnicze wykorzystuje się też, rzecz jasna, do przechowywania lodów. Duża przestrzeń wewnątrz takiego urządzenia chłodniczego pozwala na zrobienie solidnego zaopatrzenia do kuchni gastronomicznej, bez obaw o szybkie zepsucie się produktów.

Stoły chłodnicze i mroźnicze

Do serwowania lodów niezbędne są specjalne stoły mroźnicze lub witryny, które znajdziesz w naszej ofercie w szerokim asortymencie. Pozwalają one na umieszczenie wybranej liczby kuwetek z lodami i wygodne ich nakładanie w warunkach najlepszych dla tego typu przysmaków. Z kolei stoły i witryny chłodnicze, które doskonale prezentują się na froncie bufetów, restauracji, hotelowych jadalni i innych lokali gastronomicznych, to sposób na utrzymanie posiłków gotowych lub półproduktów we właściwej temperaturze i komfortowe nakładanie ich.

Witryny i szafy chłodnicze

Wysokiej jakości chłodnie spożywcze w postaci szaf ze specjalnymi półkami oraz przeszklonymi drzwiczkami, to najlepszy sposób na schładzanie napojów w butelkach lub puszkach i wyeksponowanie ich – w hallu hotelowym, barze, w foodtrucku i tym podobnych miejscach. Szafy mroźnicze i chłodnicze, które mamy w naszej ofercie, to z kolei dobra propozycja, gdy poszukuje się odpowiedniego wyposażenia kuchni gastronomicznej z naciskiem na szybki i łatwy dostęp do najbardziej potrzebnych produktów.

Chłodnia gastronomiczna – jaką wybrać?

Wybierając chłodnictwo dla gastronomii, należy się kierować kilkoma kryteriami. Pierwsze to oczywiście zapotrzebowanie na konkretne lodówki czy zamrażarki. W przypadku magazynów z jedzeniem polecamy duże, przestronne komory mroźnicze i komory chłodnicze. Nie zawsze są one jednak dostępne „pod ręką”, dlatego w kuchni powinna też stać odpowiednia chłodnia gastronomiczna albo mroźnia w postaci szafy lub witryny – na napoje, dania gotowe czy półprodukty, które powinny być w zasięgu ręki, gdy kuchnia intensywnie pracuje. Komory chłodnicze i mroźnicze to dobre rozwiązanie dla dużych restauracji, które robią większe zamówienia towarów, ale również dla lokali gastronomicznych, w których ze względu na lokalizację nie można robić odpowiednio częstych zakupów.

Chłodnictwo dla gastronomii – postaw na jakość

Chłodnie spożywcze mają gwarantować pożywieniu utrzymanie stałej niskiej temperatury. Dlatego tak ważna jest jakość urządzeń, które będzie się w tym celu wykorzystywało. Dobra komora chłodnicza lub komora mroźnicza musi być odpowiednio przestronna, wykonana ze stali nierdzewnej, aby łatwo było ją utrzymać w czystości. Warto zwrócić też uwagę na sposób jej urządzenia – wewnątrz powinna posiadać półki, których umiejscowienie można dowolnie zmienić, dopasowując ich wysokość do aktualnie posiadanych towarów. Każda chłodnia gastronomiczna oferowana w naszym sklepie to produkt od renomowanego producenta, charakteryzujący się wysoką jakością wykonania i niską awaryjnością. To ważne, gdyż awarie sprzętu chłodniczego mogą prowadzić do poważnych strat w żywności. Wybierając najlepsze urządzenia chłodzące, należy zadbać o ich odpowiednio duża ładowność i rozmiary, które pozwolą na optymalne wykorzystanie przestrzeni w kuchni bez uszczerbku na komforcie pracy zatrudnionych w niej osób.