Filtry

Cena

9 355,00 zł - 153 300,00 zł

Producent

Szerokość (mm)

od 
do 

Głębokość (mm)

od 
do 

Wysokość (mm)

od 
do 

Pokaż/ukryj więcej opcji

Temperatura min. (°C)

od 
do 

Temperatura max. (°C)

od 
do 

Rozmiar GN

Moc (kW)

0 - 8

Napięcie (V)

Materiał wykonania

Zamów bezpłatny katalog

lub pobierz w formie pdf

Szybkoschładzarki szokowe

Aktywne filtry

Szybkoschładzarka czy zamrażarka szokowa?

Profesjonalny sprzęt gastronomiczny pozwala na optymalizację pracy w kuchni. Szybkoschładzarki szokowe mogą być sposobem na szybkie schłodzenie gorących potraw, dzięki czemu czas przechowywania takich produktów zostaje wydłużony nawet do kilku dni. Innowacyjne urządzenie chłodnicze obniża temperaturę dania w maksymalnie 90 minut, a proces zamrażania trwa nie dłużej niż 240 minut. Żywność nie traci przy tym naturalnych walorów smakowych i zapachu, jak również jest zabezpieczona przed niekontrolowanym rozprzestrzenianiem się bakterii.

Urządzenie tego typu przydaje się zwłaszcza w lokalach gastronomicznych, którym zależy na przygotowywaniu dużej ilości posiłków na zapas. Szybkoschładzarki sprawdzają się również w domowych warunkach. Szczególnie w dużych rodzinach, w których stawia się na pełnowartościową i zbilansowaną dietę. Przechowywanie żywności zamrożonej jest możliwe przez okres kilku miesięcy. Urządzenie bywa niezwykle pomocne podczas szybkiego serwowania dań w restauracjach i barach samoobsługowych.