Zamów bezpłatny katalog

lub pobierz w formie pdf

Wilki do mięsa

Aktywne filtry

Profesjonalne maszynki do mielenia mięsa

W naszym szerokim asortymencie posiadamy przemysłowe, profesjonalne maszynki do mięsa. Każdy oferowany przez nas wilk do mięsa jest wykonany z trwałych, solidnych materiałów (m.in. stali nierdzewnej i stopu aluminium), gwarantujących wyjątkową żywotność i funkcjonalność urządzeń przez długi czas. Zastosowane tworzywa sprawiają, że urządzenia są odporne na przebarwienia i nie wpływają w jakikolwiek sposób na walory smakowe czy wizualne żywności. Oferowane przez nas wilki do mięsa są higieniczne, a także wyposażone w odpowiednie osłony, które zwiększają poziom bezpieczeństwa obsługi. Sprzęty zapewniają cichą i komfortową pracę.

Szeroki wybór produktów

Proponujemy wilki do mielenia mięsa o różnej mocy (aż do 2208 W) i wydajności (w przedziale od 100 do nawet 700 kg/h) oraz z różną wielkością sitek, pozwalających na wybór dowolnych średnic grubości mielenia. Są wyposażone w łatwe do demontażu elementy, dzięki czemu można je bez trudu utrzymać w czystości. Oferujemy doskonałej jakości maszynki od renomowanych, solidnych producentów, takich jak: Euro Gast/La Felsinea, Bartscher, Hendi czy Ma-Ga. Każdy wilk do mięsa przemysłowy jest przystosowany do dużych obciążeń i posiada zabezpieczenia przeciw przeciążeniowe. W ofercie posiadamy przemysłowe wersje o najwyższej mocy, które przeznaczone są do pracy ciągłej, z chłodzonym silnikiem. W zależności od modelu, maszyna do mielenia mięsa jest opcjonalnie wyposażona w dodatkowe zestawy narzędzi do rozdrabniania i innych czynności, np. do nadziewania kiełbas.

Dzięki licznym zaletom i dodatkowym akcesoriom, nasze produkty znajdą zastosowanie w różnego rodzaju punktach gastronomicznych: zarówno w niewielkich barach, jak i w dużych restauracjach, firmach cateringowych, pizzeriach, pensjonatach, na stoiskach mięsnych w supermarketach i sklepach, zakładach przetwórstwa mięsnego oraz zbiorowego żywienia. Nasze maszynki sprawdzą się również jako najwyższej jakości, profesjonalne urządzenia do użytku prywatnego.

Wilk gastronomiczny – funkcje i zastosowanie

Dostępne w naszym asortymencie sprzęty są idealne do przemysłowego mielenia mięsa surowego, a także ryb na farsz czy do powtórnego mielenia masy na kotlety. Jednak maszynki oferują dużo więcej możliwości. Niewielkie modele, przeznaczone przede wszystkim do mniejszych punktów gastronomicznych, mogą być wykorzystywane również do zmielenia innego rodzaju składników, aby przygotować dowolne potrawy. W zależności od modelu i dołączonych nakładek, urządzenia te mogą także mielić mak (sitka o najmniejszych otworach), sery (sitka o średniej wielkości otworach), pieczywo czy warzywa. Sprawdzą się do wytwarzania mięsa mielonego, past kanapkowych, pasztetów czy też wyciskanych ciasteczek.

Każda maszynka do mielenia mięsa masarska jest objęta gwarancją producenta i wyposażona w instrukcję obsługi. Zapewniamy szybką dostawę oraz korzystne, konkurencyjne ceny. Służymy również fachową poradą w zakresie wyboru urządzenia najlepiej dopasowanego do potrzeb danej firmy.